Vet ni hur länge vi på Ping Pong AB har jobbat med lärande? JÄTTELÄNGE! I över 20 år, faktiskt. Visst är det häftigt? Vi har levererat lärplattformen PING PONG till skolor, universitet och myndigheter. I över 20 år! Men sen, för ungefär två år sen, så tog vi fram en ny liten stjärna – nämligen allas vår Baloo.

Det ständiga, livslånga lärandet

Tanken här var att ta fram en lösning som riktar sig specifikt till företagen och näringslivet. Vi vet att behovet av lärande därute är stort. Det ständiga, livslånga lärandet är på allas läppar. Den där lärande organisationen – som alla vill bli. Målet med Baloo är att göra vägen dit så trevlig som möjligt. Hindersfri liksom, inga trösklar och stopp på vägen. Rak, fin, nyasfalterad motorväg mot måldestinationen – en lärande organisation. Målsättningen med Baloo var att göra det så enkelt som möjligt.

Lärandet måste vara enkelt!

– Vi ville sätta användarens digitala upplevelse i centrum och tog mycket inspiration från hur sociala medier ser ut, berättar Sofia Högman, vd på Ping Pong AB. Många verktyg på marknaden är alldeles för krångliga, vi ville få bort alla onödiga trösklar. Lärandet måste vara enkelt!

Precis så, lärande och teknik kan gå hand i hand men för att kunna göra det behöver det vara enkelt. Det är en av de stora drivkrafterna i Baloo – att göra lärandet så enkelt och nära till hands som möjligt.

Lärande och digitalisering – symbios?

Kombinationen lärande och digitalisering kan i bästa fall fungera i symbios – de kan vara två fenomen som förstärker varandra. I värsta fall kan de bli ett moment 22. För att använda dagens lärverktyg måste du kunna vissa saker, som att hantera en dator eller en smartphone. Det här ställer höga krav på digital mognad och enkla verktyg för att alla, även de som är ovana vid att jobba digitalt, ska kunna hoppa på tåget.

Oavsett vilket verktyg din organisation väljer, eller har, prioritera användarupplevelsen. Prioritera användarvänligheten. För lärande och teknik kan och ska gå hand i hand: tekniken ska aldrig vara ett hinder för lärandet.

Du kommer igång på nolltid.

Testa Baloo gratis!

Testa här
Bild