Norrtälje OptikCentrum är Ping Pong-kunden som testade Baloo. Och fastnade. Vi intervjuade Annie och Jemima om digitalisering och lärande och frågade om deras bästa tips till företag och organisationer som vill digitalisera lärande.

Hej! Vilka är ni?
Vi är ett utbildningsföretag som utbildar säljare i optikbranschen. Vi gör både uppdragsutbildningar och en yrkeshögskoleutbildning. Det blir en hel del onboarding, vidareutbildningar, kurser i hur man gör synprövning för körkort och så vidare. Vi har funnits sedan 2004 och jobbar med både stora och mindre optikkedjor som Synoptik, Specsavers, Synsam och Direkt Optik. 

Ni använder Baloo sedan 2019. Vilka fördelar ser ni med digital utbildning?
Det absolut största med att digitalisera utbildning är att tillgängligheten ökar. Och det är jättebra för oss eftersom våra kunder finns från Lycksele i norr till Kristianstad i söder. Det blir mycket enklare för oss att nå ut med våra utbildningar till optikbutiker i hela landet. Andra fördelar är att du kan få tillgång till en kurs direkt då du bestämmer dig för att gå den och att du kan lära dig i den takt som passar dig och din arbetssituation.

I vår bransch, optikbranschen, är digitala utbildningar en nödvändighet idag. Kraven på vad säljarna ska kunna ökar ständigt. Digitaliseringen gör att vi hinner med.

Ni använder både fysiska och digitala kurser, hur funkar det?
Fysiska möten och digitala utbildningar kompletterar varandra hos oss. Om man börjar med en digital del kan man se till att alla kursdeltagare hamnar på ungefär samma startruta. Alla har den förkunskap som behövs, oavsett om du har arbetat i fyra månader eller 30 år. Då blir det lättare att sätta nivån för den fysiska utbildningen. Det ger en kortare startsträcka när man väl är på plats, och därmed en bättre utbildning.

En annan fördel är att man kan korta ner den fysiska utbildningen, vilket gör att alltihop blir billigare. Kortare frånvaro och färre hotellnätter. Det blir dessutom enklare för anställda som har svårt att vara borta från familjen.

Ibland kör vi oftast inledande tester för att ta reda på vilken nivå deltagarna befinner sig på innan kursen. Så kan vi anpassa utbildningen efter det.

I två av våra kurser får deltagarna läsa ett ganska stort instuderingsmaterial i förväg och göra ett kunskapstest innan vi träffas och har en utbildning tillsammans. Det gör att vi kan fokusera på de praktiska delarna av utbildningen när vi träffas. Det blir både roligare och mer effektivt.

Varför valde ni Baloo?
Vi gjorde en utvärdering av de olika plattformar och system som fanns på marknaden. Under den processen lärde vi oss att det vi behövde var ett enkelt verktyg för att kunna skapa e-learning. Vi bestämde oss till slut för Baloo för att det verkade så lätt att använda, både för oss som administratörer och för användarna. Vi får en del förfrågningar om att ha korta och enkla distanskurser och det är enkelt att göra i Baloo. Dessutom tycker vi att Baloo har en snygg design. Det ger en bra känsla! Eller som en av våra användare sa: “Baloo ger ett fräscht intryck – känns som 2019, och är enkelt för de flesta att använda.” Sedan har vi sedan tidigare superbra support från Ping Pong, så det känns tryggt att vara kvar i samma “familj”.

Nu när vi jobbat med Baloo ett tag så tycker vi att vi valde rätt. Startsträckan för att börja var väldigt kort, vilket var bra för oss. Det är smidigt och enkelt att använda. Baloo passar egentligen alla som har något som de vill förmedla internt till en större grupp människor. 

Vad är viktigast att tänka på när man skapar ett pedagogiskt material? Struktur? Innehåll?
Det måste vara luftigt. En kompakt textmassa blir tröttsamt att läsa. Vi använder mycket förklarande bilder och filmer, det brukar vara uppskattat. Det ska vara kul att lära sig! Om man har tråkigt ska man liksom vilja ta upp mobilen och logga in på Baloo och läsa om progressiva glasens olika graveringar. Sedan får man inte glömma terminologin, att vara noga med att förklara de ord som kursdeltagarna kanske inte kan, första gången man använder dem. Annars blir det svårt att hänga med.

Vad är ert bästa tips till en organisation som vill börja arbeta mer med digitalt lärande?
Först och främst behöver man göra en ordentlig behovsanalys. Vad vill vi kunna göra? Vad är helt avgörande och vad är lite mindre viktigt? Jämför de olika plattformarna och se vilket som bäst möter era behov. Och glöm inte målgruppen. Olika målgrupper kanske behöver eller vill ha olika enkelhet, olika design och så vidare.

Sist men inte minst – ställ inte för höga krav på materialet från start. Börja någonstans och utveckla kurserna under tiden. Man blir ändå aldrig helt färdig.

 

Vill du träffa Annie och Jemima?

Kom till Optikmässan på fredag!

Läs mer
Bild