Årets EdTech-mässa fylldes av intressanta möten, spännande samtal och nya kunskaper. Vi från Ping Pong och Baloo var där och presenterade vår rapport Leda till lärande som redan fått över 200 nedladdningar.

Lärandet är centralt för företagens existens

Det som jag tycker blev allra tydligast under presentationer, seminarium och fikasamtal var hur centralt lärandet är för företagens fortsatta existens och utveckling. Statistiken bekräftar det. Enligt Manpowers rapport, som citerades flitigt, uppgav 81 procent av företagsledarna att ”talent” är deras ”number one priority”.

94% av anställda skulle stanna längre

En annan intressant siffra kom från LinkedIn som rapporterade att 94 procent av alla anställda skulle stanna längre på ett företag om det investerade i deras karriärutveckling. I en tid då rekrytering är både tidskrävande och kostsamt – enligt Lars Forseth på Manpower misslyckas 40 procent av alla rekryteringsprojekt – är det här en viktig lärdom. Utbilda medarbetarna, så stannar de.

Enligt samma rapport är den största utmaningen för svenska företag vad gäller lärande att få anställda att avsätta tid för det. Det finns alltså ett behov av motivation. Hur möter vi från EdTech-sidan det? Lägre trösklar, snygga gränssnitt, gamification, bättre belöningar? Vår lärplattform Baloo är byggd med det i åtanke. Vad kan vi göra bättre?

Att lära snabbare än konkurrenten

Vi från Ping Pong och Baloo hade en hög ambition i år. Vi ville inte bara prata lärande utan lärande organisation, ett begrepp som innebär så mycket mer än att bara öka lärandet. Jag är övertygad om att ett roligt, integrerat och ständigt tillgängligt lärande är lösningen på många av de problem som företag och organisationer står inför. Här är vi en del av lösningen. För som organisationsforskaren Peter Senge sa: Den enda hållbara konkurrensfördel som en organisation kan ha är dess förmåga att lära snabbare än konkurrenten. Lägg till ett ”bättre” där så tror jag att vi är hemma.

Kom på Leda till lärande-turnén

Om inte förr, så hoppas jag att vi ses nästa år! Och om du missade vår presentation kan du se den i Göteborg den 14:e november när vi åker på Leda till lärande-turnén. Anmäl dig här!


Bild
Sofia Högman, VD Ping Pong AB
Sofia Högman har jobbat i över 20 år som VD inom branscherna e-handel, Business Intelligence och EdTech. Sen ett år tillbaka är Sofia delägare i och VD för Ping Pong AB.