Oftast är det roligt att lära sig nya saker. Men även lärande kan bli rutin och rutin kan bli tråkigt. Här kommer åtta tips på hur du gör kompetensutvecklingen roligare.

1. Gör det enkelt
Det ni lär er är kanske svårt men sättet att lära sig ska vara enkelt. Annars tröttnar man. Satsa på utmanande innehåll – enkla metoder! Då slipper du lägga tid på att hitta rätt och fatta själva metoden.

2. Anpassa platsen
Med det nya digitala lärandet behöver du inte sitta i ett klassrum eller på din kontorsstol längre. Vill du helst ligga i soffan? Eller är du småbarnsförälder och får bara vara i fred på toaletten? Lär dig där! Eller anpassa platsen till det du lär dig. Bästa sättet att lära sig att steka pannkakor är väl helt enkelt i köket.

3. Producera samtidigt
Vem sa att lärande inte kan vara produktivt? On the job-learning innebär att du lär dig samtidigt som du gör jobbet. Det blir genast mer meningsfullt! Med lite tur blir det rätt också!

4. Gör det tillsammans
Det mesta blir roligare om man gör det ihop. Även lärande. Även om ni har lärt in något på egen hand kan ni samlas och diskutera det efteråt.

5. Använd det direkt
Finns det något tråkigare än att lära sig något och sedan inte få använda det? Ja, det gör det väl, men tråkigt är det i alla fall. Se till att du får använda kunskapen direkt. Då blir det dessutom lättare att minnas det du lärt dig.

6. Tänk på designen
Trista gränssnitt kan göra att vem som helst tröttnar. När du väljer digitalt lärande, välj en lärplattform som du gillar och som du kan tänka dig att titta på en stund varje dag.

7. Lär andra efteråt
Om du vet att du snart ska lära ut det du lär dig blir det mer meningsfullt. Du börjar fundera på hur du ska göra det och hittar egna ord. Då blir det lättare att komma ihåg!

8. Experimentera
Alla minns väl kemiexperimenten i skolan? Du kanske kan hitta ett sätt att experimentera med det du ska lära dig? Var noga med att det är okej att göra fel. De flesta saker exploderar inte om man trycker på fel knapp. (Men det är alltid smart att ha en brandsläckare i närheten!)

Lycka till med kompetensutvecklingen!

Snyggt, smart och snabbt lärande.

Testa Baloo gratis!

Testa här
Bild